Forums  

Go Back   Forums > Talk > General FPP Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-24-2008, 09:59 PM
phberlin's Avatar
phberlin phberlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Berlin, Germany
Posts: 300
Downloads: 1
Uploads: 0
Default Hotspot-events (onOver...) only working on second load: why?

Hi everyone,

I have made a testpano (so with bad quality and lots of ghosts and so on) to check if I can make a door (here: of a telephone box) open and close on mouseover within the pano. See here: http://philippkoch.com/panorama/tuer/ (pan left to see the telephone box; when the telephone is being hovered, the door "opens" and "closes" afterwards. Additionally, when being clicked, the pano zooms onto the telephone box, clicking again zooms out.)

The strange thing is: When being first loaded (empty browser cache), the hotspot image is shown and when you hover it with the mouse, you can see the "hand cursor" -- but the "onOver" and "onOut" event don't fire. After reloading the pano (so you load it again although it is already in the browser cache), it works. Why is this? (When testing offline, it works right away with first loading.)

Do I have to make sure the hotspots are loaded first, before the pano shows, or something? If so, how can I solve this?

My XML is:
Code:
<?xml version="1.0" ?>
<panorama>
    <parameters>
        loaderText = %3Ctextformat%3E%3Cfont%20face%3D%27Arial%27%20size%3D%2715%27%20color%3D%27%23%240%27%3E%0DDas%20Panorama%20wird%20geladen%3A%20%09%247%0D%3C%2Ffont%3E%3C%2Ftextformat%3E
	    layer_1=hotspots.swf
		
	    panoName = test_falkplatzl
	    panoSuffixes=_0.jpg|_1.jpg|_2.jpg|_3.jpg|_4.jpg|_5.jpg
				
	    qualityMotion=low
	    qualityStatic=best
            behaviour=2
	    sensitivity=100
	    threshold=0.0000001
            friction=0.85
	</parameters>

	<hotspots>
	<global>
	
	<!-- Telefonzelle -->
	<box id="telezelle_zu" url="tuer_zu.png" pan="-86.00" tilt="-3.00" alignX="-0.41" alignY="-0.52" depth="1" scaleX="0.69" scaleY="0.74" smoothing="1" onClick="druff()" onOver="auf()"	
	
		auf="			
			telezelle_zu.alpha=0,100
			telezelle_auf.alpha=1,50
			onOut=zu()			
			"
			
		zu="
			telezelle_zu.alpha=1,50
			telezelle_auf.alpha=0,100
			"
	
		druff="
			pano.pan_v=0
			pano.tilt_v=0
			pano.zoom=2.65,200
			pano.pan=-85,200
			pano.tilt=-3,200
			onClick=wech()
			"
			
		wech="
			pano.pan_v=0
			pano.tilt_v=0
			pano.zoom=1,200			
			onClick=druff()
			"
	/>
			
		<box id="telezelle_auf" url="tuer_auf.png" pan="-86.00" tilt="-3.00" alignX="-0.41" alignY="-0.52" depth="1" scaleX="0.69" scaleY="0.74" depth="1" smoothing="1" alpha="0" />		
		
	<!-- // Telefonzelle -->
	
	</global>
	</hotspots>	
</panorama>
I'd be so happy if someone could point me towards what might be the problem here... It's not too satisfying having to load the pano twice to make it work..

Thanks in advance for any hints & suggestions..
Phberlin
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2008, 10:58 PM
zleifr's Avatar
zleifr zleifr is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 609
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Hi Phberlin:

I am pretty sure I know how to fix that problem, not so sure I know why it does get fixed on reloading the pano, that is entirely a mystery to me. But here is the reason I believe that it is not working: the onOver and onOut events are attached to telezelle_zu, which (I believe) is being rendered underneath telezelle_auf. You have the depth manually set on both to 1, but FPP assumes that hotspots defined later in the XML go on top of spots defined earlier in the XML. I am guessing that putting them both on depth="1" is confusing poor FPP. SO, to fix it: either change the depths so that the one with the onOver / onOut events is always on top, and note that alpha="0" does not make a hotspot entirely deactivated, only visible="0" does that, ones that are alpha="0" still receive events although you can't see them. So set ...zu to depth="2" and ...auf to depth="1" or remove the depth attributes and switch their order in the XML.

Zephyr
__________________
Zephyr Renner - AdvancedVirtualTours.com - zleifr @t yahoo

Improving the panoramic one mighty fine plug-in at a time: http://www.flashpanos.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2008, 12:36 AM
phberlin's Avatar
phberlin phberlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Berlin, Germany
Posts: 300
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

Hey Zephyr,

thank you so much! You did it again (not the first time you helped me) :-) it was indeed solved as soon as I changed the depth-values. Thank you!

Besides -- I wrote you a mail using the contact form at flashpanos.com some time ago; maybe it has gone to spam? I would like to know if there is any news about the encryption plugin (availability, pricing)?

Best regards, Philipp

PS. I just bought your extensible load meter plugin that second :-)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2008, 01:18 AM
zleifr's Avatar
zleifr zleifr is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 609
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Hi Phillip,

I don't think I did get that email. The encryption plugin is basically ready. I just need to squash a bug or two. Send me an email at zleifr at yahoo dot com.

Zephyr
__________________
Zephyr Renner - AdvancedVirtualTours.com - zleifr @t yahoo

Improving the panoramic one mighty fine plug-in at a time: http://www.flashpanos.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.